CVT Grunnkurs med Guro von Germeten og Beate Myrvold

Kurs: CVT grunnkurs

Kursholder:  Guro von Germeten og Beate Myrvold

Dato:  4. og 5. september 2018

Kl:  10.00 - 16.00 begge dager 

Lokalitet: Norsk Skuespillersenter, Welhavensgate 1.

Pris MTF/NSF: Kr. 750,-

Pris Andre: Kr. 850,-

Max antall MTF: 3 plasser  (ung/erfaren/senior proff)

Kriterier:  Oppdatert cv mailes henriette@musikkteaterforum.no ved påmelding.

Kurset er et samarbeid med SKUDA og Norsk Skuespillersenter.


Om kurset: Beate Myrvold og Guro von Germeten er utdannet fra Cathrine Sadolins skole Complete Vocal Institute i Kjøbenhavn, med tittelen Authorized Complete Vocal Teachers. De tilbyr kurs, enkelttimer og bransjekunnskap med base i Complete Vocal Technique (CVT). CVT har de siste årene blitt en svært etterspurt retning for skuespillere og musikalartister og kurset vil fungere som en introduksjon til denne måten å tenke stemme og sangteknikk på. Vi vil gå igjennom grunnleggende prinsipper for sang, stemmens fire funksjoner (neutral, curbing, overdrive, edge), klangfarger og bruk av effekter. Vi underviser også åpent rundt hva og hvordan vi tenker når vi bruker CVT i undervisning, så kurset vil egne seg godt for deg som er pedagog også. 

Dagsplan: Begge kursdager består av en teoridel, samt en bolk med masterclasses, hvor du bestemmer hva du ønsker å jobbe med. Best utbytte får du, med en sang med konkrete utfordringer eller tanker om hva du ønsker ut av din session. Her er alt mulig: Har du lyst til å bruke stemmen din som du vil uten å bli hes og sliten? Har du lyst til å leke med mulighetene som bor i nettopp din stemme? Ønsker du å prøve deg på en helt ny sjanger? Ønsker du å nå høyere eller lavere toner, ha mer eller mindre volum?  Du får synge begge dager - så det er helt lov til å gape over flere ting. Vi jobber med Complete Vocal Technique helt uavhengig av sjanger, så om du ønsker å synge klassikk eller rock (eller alt i mellom, før og etter) er helt opp til deg. Det vil være pianist til stede på kurset. 

 

Vi arbeider med: Grunnleggende prinsipper for sang, stemmenes fire funksjoner/gir, klangfarge, vokaleffekter, stemmehelse, øvingsteknikker.  

Form:  Gruppeundervisning og masterclass

Ta med:  Min. to egenvalgte sanger du ønsker å jobbe med i masterclassdelen. Det kan også være utdrag av sanger, eller ferdige auditionkut.  


Om kursholder:  

Beate Myrvold: har jobbet som utøvende sanger i over 25 år i genre som pop/rock/vise/jazz og med selvskrevet materiale. I tillegg til dette har hun sunget mye sigøynermusikk. Høsten 2011 ga hun ut cd`en ”There must be a way” med mitt eget materiale, på eget plateselskap. Gjennom firmaet Stemmen bak Stemmen, holder hun weekendkurs i sang og stemmebruk med Roy Hart Teatre og Pantheatre i Frankrike som hovedinspirasjon, samt ukentlige grupper og individuell undervisning. 

Beate underviser i sang på Musikkteaterhøyskolen, har vært stemmelærer på Figurteaterskolen i Fredrikstad, på Skolen for Samtidsdans, for Skuespillerforbundet, som vikar på NISS, og høgskolen i Staffeldsgate. Beate har også studert psykologi ved UiO. Sertifisert UHM pilatesinstruktør og underviser i Matteklasse I og II.

www.stemmenbakstemmen.no


Guro von Germeten: jobber som freelance sanger, hovedsakelig med egetskrevet materiale innenfor sjangerne balkan/cabaret/jazz og pop. Hun har gitt ut tre plater med sitt Schwindelfrei Orchestra og turneerer inn og utland med et lite rødt trekkspill. Guro har spilt på festivaler som Kongsberg Jazz, By:Larm, Vancouver Accordion Noir, Vienna International Accordion Festival og jevnlig for Rikskonsertene i Norge. Sesongen 2017/2018 gjorde hun sin musikaldebut på Folketeateret i Les Miserables som understudy Madam Thénardier. 

Guro er også utdannet klassisk sanger fra Konservatoriet i Stavanger og har en master i Arts Management fra Universitetet i Wien og har studert musikkteater i New York. Hun har vært gjestelærer og veileder på på Musikkteaterhøyskolen, Bårdar, Westerdals, Staffeldsgate, samt Universitetet i Oslo og underviser privat både i klassisk og rytmisk musikk. Guro skriver og om sang på www.vocalgeek.no

www.vongermeten.no 


Pianist Trond Lindheim:

Trond Lindheim er utdannet ved Norges Musikk-høgskole i komposisjon. Han er en allsidig komponist, pianist og forfattar. Som musiker er han ettertrakta i de fleste sjangere, alt fra samtidsmusikk, jazz og

musikal. Lindheim har samarbeidet med usedvanlig mange innen musikk og

underholdning, som feks. Mari Maurstad, Thomas von Brömssen og Terje Rypdal.

Trond er ofte brukt som musiker og repetitør i teater- og revyoppsettinger.

I fleire år har han turnert for Riksteateret med produksjonen ”Hårtopp i drift”. 

Mer info om produksjonene hans kan du lese på www.mic.no.

Registreringsskjema