Har du nylig fått valp og lurer på hvordan du kan gi den en best mulig start på livet? Da er dette kurset for deg! Kurset legger hovedvekten på miljøtrening og sosialisering, og passer best for valper i alderen 2-4 måneder.

På valp-intro kurset legger vi mest vekt på miljøtrening og sosialisering fremfor innlæring av ferdigheter. Med fokus på disse tingene i tidlig alder legges det et godt grunnlag for å få en trygg og harmonisk hund.

Visste du at valper har en kritisk sosialiseringsperiode, og at valpens opplevelser og erfaringer i denne perioden kan påvirke valpen resten av livet? 

De fleste valpeeiere vet godt at valpen bør sosialiseres, men hva er egentlig god og riktig sosialisering? Hva bør valpen oppleve og hva skal prioriteres? Dette kurset fokuserer på strukturert sosialisering og miljøtrening, slik at problemer forebygges og valpen din får best mulig start. 

 Selve sosialiseringsperioden er fra ca. 3 til 12-16 uker (det varierer litt). Valpens erfaringer i denne kritiske perioden vil påvirke hundens temperament og atferd som voksen. Derfor bør nye hundeeiere utnytte tida fra valpen er 8 til 12-16 uker på best mulig måte for å skape trygghet, mestring og gode opplevelser.

Temaer som vil bli tatt opp er:

  • Sosialisering - hva er egentlig god sosialisering?
  • Miljøtrening - hva bør valpen oppleve? Hva er god miljøtrening?
  • Belønningsutvikling - lær hvordan du gjennom lek kan skape et godt samarbeid med hunden din!
  • Roligtrening - hvor er "av-knappen"? Vi tar for oss hvordan du kan få hunden til å slappe av i nærheten av andre hunder, når dere er på besøk/har besøk, i møtesituasjoner på tur etc.
  • Håndtering - kloklipp og pelsstell kan fort bli en utfordring. Vi lærer deg hvordan vi med enkle triks kan gjøre håndteringstrening om til en morsom lek!

Det er små grupper på kurset slik vi har god tid til å snakke og ta opp ulike problemstillinger i løpet av kvelden. Her vil du også knytte nyttig kontakt med andre hundeeiere.

Kurset passer best for valper i alderen 8-16 uker. Kurset kan også tas i kombinasjon med Valpekurs del 1.

Tilleggsinformasjon

Kurset går over 3 tirsdagskvelder kl. 17.30 - 18.30. 

  • 9. april 
  • 16. april
  • 23. april

Vi trener utendørs i Hernes, ca. 10 km fra Elverum sentrum. Nærmere info om adresse vil bli gitt ved påmelding. 

Beklager, påmeldingsfristen er utløpt. Ta kontakt med arrangøren for mer informasjon

Priser

Tidspunkt

Sted

Kontaktinformasjon