Bruk av ville vekster i husholdningen

Velkommen til kurs i bruk av ville vekster i mat og husholdning! 

Dette er et kurs for deg som ønsker grunnleggende kunnskap om hvordan du bedre kan nytte plantene vi har rundt oss i husholdningen. Mange av plantene i naturen er svært næringsrike og anvendelige som mat. Noen egner seg godt til å lage nydelig saft, pestoer, supper,  noen gir lindrende virkning i salver og kremer mens andre kan egne seg til å lage tråd og garn.

Vi tar en tur rundt i nærområdet og finner spiselige planter. Vi skal lære hvordan den enkelte plante kan brukes, og kanskje får vi samlet inn nok planter til å  lage en suppe eller pesto, og hvis vi får tid skal vi se på hvordan vi kan lage en enkel salve.

Gleden over å plukke ingrediensene til sin egen mat i skogkanten, i nærområdet der man bor gir en helt spesiell glede og tilfredshet som mange av oss har glemt. Selv vi som bor i by har denne muligheten, vi må bare lære oss kunnskapen om plukking og sanking igjen.  

Jeg som holder kurset er Hanne og jeg driver Drabantbybruket. Jeg har en PDC i Permakultur og holder på med diplom i det samme. I tillegg har jeg skolehagepedagogikk fra NMBU og noe økologisk landbruk fra høyskolen i Innlandet. Jeg holder ulike kurs med ulike temaer gjennom året. Dyrkekurs for nybegynnere, ville vekster, frøsanking, vinterdyrking, brenneslegarn mm. Jeg tar også enkeltoppdrag i planlegging av hage/uteområder med utgangspunkt i permakulturprinsipper. Jeg er en lidenskapelig dyrker og sanker, og har holdt på med dette i en årrekke. For meg er det viktig å vise hvilken glede man får av å være i naturen og gjøre bruk av naturen på naturens prinsipper.

 

Registreringsskjema

Fornavn
 *
Etternavn
 *
E-postadresse
 *
Klasse/kategori
 *
Mobil
 *
 *