Brevandring Svartisen - Austerdalsbreen

Bli med oss på brevandring på Austerdalsbreen, Svartisen 


Dato: 2 August


Svartisen er Norges nest største bremassiv og strekker seg over 370 kvadratkilometer. På 1770 tallet var Svartisen en sammenhengende bre men i dag er den delt opp i øst og vest breen. Den strekker seg gjennom kommunene Rana, Meløy og Rødøy. Svartisen er Europas mest lavtliggende bre og ligger 20-30 MOH. Dette gjør den attraktiv for turister. 

Vi tar deg med til Austerdalbreen som man når ved å kjøre inn Røvassdalen til Svartisvatnet hvor Svartisbåten frakter oss over vannet. Derfra er det en fottur i kupert terreng i 1-1,5 time før vi når breen. Ved innsteget tar vi på oss seler, stegjern og hjelm. Utstyrt med isøks går vi i taulag på breen.

Austerdalbreen er  et vakkert, skjørt og rått landskap som er verdt å besøke.

Du må være i ordinært god form og klare å være i fysisk aktivitet i flere timer.

Oppmøte: Følg skilting til Svartisen fra E6 på Røsvoll. Vi møter ved båten senest 08:45.

Vi tar båt over Svartisvannet kl 9 og retur kl 16. Båtturen tar ca 20 minutter.

Bretur pris kr 1500 pr person, betales ved påmelding. Båtbillett kr 200 betales direkte til Svartisbåten. 

Det er dårlig/ingen mobildekning i området.

Med på turen: Klær etter værforhold. Været kan skifte raskt på breen. Vindtett yttertøy og varmt mellomlag er et must. Hansker/votter, lue/buff. Gode fjellsko som går over ankelen. Dagtursekk med plass til hjelm, stegjern og isøks. Lite sitteunderlag. Rikelig med mat og drikke.
Vi anbefaler å ta på ytterklær som tåler skitt og røft bruk. Gamasjer vil beskytte buksen mot evt. feiltråkk i stegjern. 

Bindende påmelding. 


Velkommen på tur med Rana Spesialsport!Beklager, påmeldingsfristen er utløpt. Ta kontakt med arrangøren for mer informasjon