BØLLEKURS for forfattarar og omsetjarar. Gå breiare, snakk høgare.

Velkommen til eit kurs der me håpar medlemmene sit att med mange konkrete tips og råd om forhandlingsteknikk og marknadsføring.

Du vil få tips om kva du bør vere merksam på og prøve å forhandle på i normalkontrakten. Marknadsføring av bøker er og skal vere forlagas ansvar. Men mange medlemmer opplev at forlaga har mindre og mindre tid til kvar tittel, og ønskjer innspel på kva dei kan gjere for å få bøkene sine med i den offentlege samtalen.


PROGRAM

Kl. 18:00-18:50  Kristina Quintano: Korleis få merksemd for boka eller hjartesaka di på sosiale medium.

Kristina Quintano er journalist, omsetjar og forleggjar. Ho er engasjert i flyktningkrisa og står m.a. bak Facebook-profilen Budbringeren fra Helvete.

Kl. 19:00-19:50  Parallellsesjon om forhandlingsteknikk.
I storsalen i 2. etg: Jan Terje Helmli om normalkontrakten for forfattarar. Kva punkt kan og bør forfattarar forhandle på?
I glashuset i 2. etg: Rune R. Moen om normalkontrakten for omsetjarar. Kva punkt bør omsetjarane vere særleg merksame på?

Jan Terje Helmli er juridisk rådgjevar i NFFO.
Rune R. Moen er omsetjar og medlem av NFFOs omsetjarutval. Han har sete i forhandlingsutvalet for ny normalkontrakt for omsetjarar.

Kl. 20:00-20:50  Atle Jørstad Wergeland: Korleis selje inn ei bok hos pressen. Kva bøker og forfattarar får spalteplass og korfor?

Atle Jørstad Wergeland er nyhendesjef i VG Rampelys.

Beklager, påmeldingsfristen er utløpt. Ta kontakt med arrangøren for mer informasjon