Blåmuggoster i mitt hjerte

Blåmuggoster i mitt hjerte
Torsdag 14. november kl 19.00

Vi forbereder julens blå oster før stresset har startet. Smaker et fint kobbel norske og utenlandske varianter og forsker litt på hva slags viner som passer til. Normalt stor stemning med mange gode oster og mye god drikke. Her kan du virkelig hente inspirasjon både til julens oster og dertil egnet drikke.
Hva blåmuggost er og hvordan blir den tilvirke? Vi smaker og smatter og analyserer oss frem til forskjeller eller likheter. Er det forskjell på Stichelton og Stilton? Det er noe av det du får bryne deg på.

Kurset krever ingen forkunnskap, men du bør like blåmuggost eller ønsker å like det.

Ny bok om ost – inkludert i prisen.
Foredragsholder Jan Peter Aursnes har nettopp utgitt boken "MINE OSTEPERLER - Historier, meninger og fantastiske oster av rå melk». Denne boken er inkludert i prisen.


Når: Torsdag 14. november kl. 19.00 – 22.00
Sted: Brageveien 1A, 0452 Oslo – NB! Det står VFPD på ringeklokken
Pris: Medlem NVkF kr 890,-. Inkl. boken Mine Osteperler
Pris: Ikke medlem kr 995,-. Inkl. boken Mine Osteperler
Påmelding: https://www.deltager.no/blamuggoster_i_mitt_hjerte_14112019



Oster. Med forbehold om endring:

Stilton Colston Bassett

Stichelton

Bleu d'Auvergne

Råblå Grindal ysteri

Fønix Stavanger ysteri

Kraftkar Tingvollost

Roquefort Carles

Bleu de Termignon


Viner. Med forbehold om endring:

Bache-Gabrielsen Pineau des Charentes Very Old

Castelnau de Suduiraut 2010

Gaudio Dolce Stil Novo Malvasia di Casorzo 2016

Smith Woodhouse Late Bottled Vintage 2007


En kveld med ost og vin, samt annet passende tilbehør så som brød og kanskje pepperkaker, for ikke å glemme facts og fun facts, anekdoter og annen mer eller mindre nyttig informasjon du kan bruke når du serverer ost i juleselskapene dine. Du får i tillegg et lite hefte om hva blåmuggoster er og hvordan de tilvirkes.

NB! Dette kurset passer ikke for gravide. Ønsker du alkoholfri drikke eller ikke tåler gluten, må du si ifra slik at jeg kan tilpasse drikke og tilbehør.

Inkludert i prisen er ost, vin eller alkoholfri drikke, brød/kjeks og naturlig tilbehør så som honning, syltetøy og pære. I tillegg kompendium om ost og hva som passer best til, samt et eksemplar av boken MINE OSTEPERLER.




Velkommen!





Bilde: Råblå fra Grindal Ysteri og Pineau fra Bache Gabrielsen
Fotograf Kim Holthe


 

Registreringsskjema

Fornavn
 *
Etternavn
 *
E-postadresse
 *
Klasse/kategori
 *
Mobil
 *
 *