ISACA / ISF / DND / CSA - Medlemsmøte Bergen, 7. november 2018

Velkommen til felles medlemsmøte i Bergen! Denne gangen har vi også CSA (Cloud Security Alliance) på laget, i tillegg til de gamle traverne hos ISACA, ISF og DND. Vi har for høstens andre fellesmøte satt faktiske sikkerhetshendelser på agendaen, og vil gå gjennom disse samt hvordan de ble håndtert I tillegg får vi et innlegg fra sbanken som forteller oss litt om hva vi kan forvente oss av fremtidige, tekniske løsninger.

Med rekordoppmøte i Trondheim i september, prøver vi samme konsept i Bergen denne gangen, og tar medlemsmøtet ut på byen, i form av en real IT-pub - nærmere bestemt Mikrobryggeriet på Zachariasbryggen midt i sentrum. http://bryggeriet.biz/

Her vil vi få servert frukt ved ankomst, kaffe og te underveis, og etter det faglige programmet er over inviteres det til ølsmaking fra eget bryggeri, akkompagnert av real pub-mat som hamburger og fish 'n chips. Spennende program - spennende bevertning!!

NB: Stedets natur gjør at vi denne gang er nødt å ha begrenset påmelding, så benytt sjansen mens muligheten er åpen til å sikre deg en plass - dette blir veldig moro! Husk også å oppgi om du ønsker å bli med på middag, samt hvilken rett du ønsker (kjøtt, fisk eller vegetar)


16:00-16:30
Velkommen og registrering 
16:30-16:45Styrene informerer
Kort oppdatering fra styremedlemmer hos ISACA, ISF, DND og CSA.
16:45-17:30

Sikkerhetsbrudd hos Bergen Kommune.

15. august i år kunne vi lese følgende i Bergensavisen: "Det vi vet er at den eller de uvedkommende som har kommet seg inn i systemet, har gjort det på administratornivå. I det ligger at de har hatt tilgang til samtlige brukere av systemet. Det er fortsatt mye vi ikke vet om denne hendelsen, men vi jobber med å få oversikt nå.".

Nå, noen måneder senere, er tiden kommet for å lette på sløret og dele historien med oss rundt hva som skjedde, og hvordan det ble ryddet opp.

Gøran Breivik - CISO, Bergen Kommune.

17:30-17:45
Kaffepause
17:45-18:30

Sikkert som banken! Eller hvordan var det igjen?

2017 ble løsepengevirusenes år. Danske Maersk ble kanskje dem som kjente dette tettest på kroppen, men det betyr langtfra det at ikke andre virksomheter opplevde problemer. Storebrand kommer og tar oss gjennom sin håndtering av en konkret alvorlig hendelse, samt gir oss et innblikk i det generelle trusselbildet og utfordringene deres sikkerhetsavdeling sloss med til daglig.

Knut Elde Johansen - Security Manager, Storebrand

18:30-18:45
Kaffepause
18:45-19:30

Innovasjon og sikkerhet, hånd i hånd. – En moderne bank forteller.

Open Banking har du kanskje hørt om? Sbanken deler i dette foredraget sine erfaringer med å åpne mulighetene for kunder å lage sin egen nettbank. Hvor går veien videre for Sbanken nå som PSD2 trer fullt i kraft? Vi får også høre om flere andre initiativer som "betaling med klokka" og talestyrt bank.

Thomas Tjøstheim - Konseptutvikler, Sbanken

19:30-
Øl-smaking, middag, videre diskusjoner og nettverksbygging!


Møtet gir 3 CPE poeng.


Beklager, påmeldingsfristen er utløpt. Ta kontakt med arrangøren for mer informasjon