Innføring i Vajrayana


Lama Changchub kom til Norge i 1992 og har vært hovedlama siden 1994. Han gjorde 3-års retreat i perioden 1988-91 under sin rotlama Kalu Rinpoche. Han underviser på utmerket engelsk.

Dette kurset gir en innføring i vajrayana, eller buddhistisk tantra. Dette er avanserte metoder som kommer fra den indiske buddhismen. Disse metodene er blitt bevart og praktisert i Tibet helt fram til i dag. Noen av metodene innebærer resitasjon av mantra og visualisering av meditasjonsformer som representerer ulike aspekter av det opplyste sinnet.

En forutsetning for å praktisere vajrayana, er en dyp motivasjon til å hjelpe både oss selv og andre til å våkne opp. Det er også nødvendig å oppøve en forståelse av hvordan alt – både du selv og omgivelsene – eksisterer i gjensidig avhengighet, og ikke som noe absolutt og selvstendig. Da kan vi begynne å åpne oss for erkjennelsen av sinnets natur - en lysende, åpen klarhet som vi alle har til felles. Metodene fjerner blokkeringene som hindrer oss i å se dette. En lærer med personlig erfaring er veldig viktig her. Tradisjonelt regnes vajrayana som den raskeste veien til frihet.

Dette kurset undervises av vår hovedlærer Lama Changchub i tempelet på Bjørndal.
Kurset foregår på engelsk.

Pensum:
“Creation and completion” av Jamgon Kongtrül
(rotteksten, kopi av teksten vil bli utdelt)  

Anbefalt tilleggslitteratur:

“Introduction to Tantra” av Lama Yeshe
”Journey without Goal” av Chögyam Trungpa Rinpoche


Kurskode: VA
Start: 28. februar
Tid: 12 onsdager kl. 18.30 -20.30
Sted: Karma Tashi Ling buddhistsenter (KTL)
Lærer: Lama Changchub
Pris: kr 1800Beklager, påmeldingsfristen har gått ut eller arrangementet er fulltegnet.