Lojong - kurshelg med Ani KönchogLojong-meditasjon slik vi kjenner den i dag, stammer fra den indiske buddhistiske læremesteren Atisha (født 982 e.Kr.). Hans viktigste lærer, Serlingpa, ga ham en helt spesiell undervisning om bodhichitta som danner grunnlaget for lojong. Lojong betyr sinnstrening eller tanketransformasjon og er en meget effektiv og dyp meditasjonsmetode for å utvikle bodhichitta, det våkne hjertet. Dette er selve essensen av mahayanabuddhismen. Bodhichitta kan forklares som et betingelsesløst ønske om å hjelpe alle levende vesener til å bli fri fra lidelse og årsaken til lidelse.

Undervisningen tar utgangspunkt i at alle opplevelser, uansett om de oppleves som gode eller dårlige, kan transformeres til veien mot oppvåkningen, ved hjelp av sinnstrening og tanketransformasjon.


Ani Könchog er ordinert nonne i den tibetanske tradisjon og psykolog. Hun har praktisert buddhisme i over 30 år og har bl.a. Pema Chödrön og Tsoknyi Rinpoche som sine hovedlærere. Undervisningen er på norsk.


 
Tid: Lørdag 3. - søndag 4. oktober, kl 10 til 17
Sted: Karma Tashi Ling buddhistsenter 
         Bjørnåsveien 124, 1272 Oslo
Lærer: Ani Könchog
Pris: kr 800 / kr 0 for Gullkortholdere

      Ta med egen mat til lunsj

Beklager, påmeldingsfristen er utløpt. Ta kontakt med arrangøren for mer informasjon