Innføring i buddhisme


11 ukers kurs i meditasjon og buddhistisk filosofi
Kursstart 6. mars
......................................................................................................................................
Alle lengter vi etter ro og fred i sinnet. Vi vil ha indre frihet og innsikt i hvem vi er. Glede og velvære. Meditasjon kan lede oss til alt dette, men for å kunne få et slikt dypt utbytte, må vi forstå hva som skjer med oss når vi mediterer. Teoretisk forståelse er viktig. Vi trenger også hjelp og veiledning i møtet med utfordringene som kan oppstå når vi går dypere inn i oss selv.

Dette innføringskurset er et praktisk kurs. I tillegg til tradisjonelle buddhistiske teknikker, og forståelsen bak disse, vil vi også introdusere noen vestlige tilnærminger til å oppløse vonde følelser, begrensninger og blokkeringer.

Buddhismen har ingen enerett på å lede oss til vår sanne natur. Men unikt for buddhismen er et helhetlig system som trinnvis kan lede oss til denne opplevelsen. Kurset er en introduksjon til hvordan vi kan bruke dette til å vinne vår egen indre frihet. Vi vil legge vekt på samtale og personlig veiledning.


Pensum:  
Lazy Lama-heftene av Ringu Tulku Rinpoche:
”Om meditasjon”, ”De fire edle sannheter” og ”Om tilflukt”

Anbefalt tilleggslitteratur: 
“Open Heart, Open Mind” av Tsoknyi Rinpoche
“Old Path - White Clouds” av Thich Nath Hanh
“Meditation for Beginners” av Jack Kornfield 
 Kurskode: GR-2
 Start: 6. mars
 Tid: 11 tirsdager kl. 19-21 

 pluss helg på KTL 26. - 27. mai

 Sted: Paramita meditasjonssenter (PM)
 Lærer: Erik Jensen
 Pris: kr. 1800 PÅMELDING
Beklager, påmeldingsfristen har gått ut eller arrangementet er fulltegnet.