Tankerom - Grafikk lino/tresnitt
Oppstart:     Tirsdag 10. april 2018
Tid:              10.30 - 14.30 (med forbehold om nok påmeldte)
Varighet:     
6 ganger à 4 timer. Maks 6 plasser
Kursavgift:  Kr. 800,-.

Sted:            Kursholder sitt atelier i Gamle Bergen museum, Nyhavnsveien 4, 
                     2. etg. (like bak restauranten).
 

Kursbeskrivelse

Kurset gir en innføring i høytrykksteknikker, som her er trykk fra linoleums- og treplater. Det er lagt opp til å passe for nybegynnere, men kan også passe for dem som har litt erfaring. Vi tar steg for steg for oss prosessen fra å overføre en tegning til trykkplaten, frem til trykking av opplag. I starten av kurset arbeider vi med det sort/hvite uttrykket, deretter i et utvalg av farger. Vi trykker med grafikkpresse, men teknikken er godt egnet til håndtrykk med tanke på videre anvendelse av det du lærer dersom du ikke har tilgang på presse. Vi vil primært arbeide med mindre format (innenfor A4). Kurset gir også et innblikk i hvordan tidligere og nåværende kunstnere anvender teknikken, som en inspirasjon og for å utdype forståelsen av mulighetene teknikken byr på.

Kursavgiften på kr. 800,- er inkludert en materialpakke til kr.400,- og dekker en intro-pakke med linoplater i 2 ulike format, papir og trykksverte. Ekstra plater og papir kan kjøpes direkte fra kursholder i løpet av kurset.

Om kursholder

Elisabeth Rydland Nilssen er utdannet ved Kunst- og designhøgskolen i Bergen (KHiB) i perioden 1990 -96, med hovedfag i grafikk. Hun bor og arbeider i Bergen, og har de siste 12 år hatt sitt atelier i Gamle Bergen.Elisabeth R. Nilssen har lang erfaring innen grafikk (spesielt fargetresnitt/høytrykk), men har de siste 8 år konsentrert sitt arbeid innenfor maleri/objekt og samarbeidet i kunstnerduoen Rød-Rydland. Hun har tidligere holdt kurs for KKPH, både i grafikk og i bokbinding, og har i tillegg div.erfaring fra bl.a. undervisning i Den kulturelle Skolesekken og i sitt atelier i egen regi.

Les mer om kunstneren på hennes hjemmeside: www.ern.no

(Vær obs på at sykdom eller annet fravær av kursholder kan forskyve sluttdato)

NB! Målgruppen for kurset er mennesker med psykiske helseplager. Melder du deg på kurs innen Kunst, kultur og psykisk helse definerer du deg selv inn i målgruppen.

Les deltageravtalen her

Arrangør: Bergen kommune ved Kunst, kultur og psykisk helseEnhet for kulturformidling og deltakelse.

NB! Når du melder deg på kurset blir du bedt om å oppgi din adresse. Din adresse er kun til intern bruk/statistikk for Bergen kommune.

 

Sted Gamle Bergen museum
Påmeldingsfrist 09.04.2018 12:00
Startdato 10.04.2018 10:30
Sluttdato 15.05.2018 14:30


Påmeldingsfristen har gått ut


Kontaktinformasjon:
KKPH