Tankerom - kurs i silketrykk

Kurs i silketrykk med Hedvig Thorkildsen på Trykkeriet


Oppstart: Tirsdag 27.9. kl. 11.00-15.00 (med forbehold om nok påmeldte)

Kursavgift: kr. 1100,-, inkludert grunnpakke materiell.  Maks 6 plasser

Varighet: 6 ganger (ikke i skoleferier, så sant det ikke er avtalt med kursholder)
NB!
Grunnet reise er 2.kursdag tirsdag 11.oktober, det betyr at det fremdeles er mulig å melde seg på kurset og delta 5 ganger.


Kursbeskrivelse
Kurset passer både for nybegynnere og for viderekommende. 

Silketrykk forbindes nok først og fremst med popkunstens fremvekst i USA og Europa sent på 50-tallet og i den politiske kunsten i Norge på 70-tallet. I dag er teknikken igjen hyppig brukt  på «street-art» scenen, blant designere og kunstnere som arbeider i småskalaproduksjon.

Silketrykket gjør det mulig å benytte tegnede, maleriske og fotografiske bildeuttrykk i fri kombinasjon med tekst og andre grafiske element. I kurset vil det være opp til deltagerne selv å bestemme hva de vil fokusere på. Om en arbeider manuelt eller digitalt vil motivene i begge tilfeller kontaktkopieres til silketrykkrammen som brukes i selve trykkeprosessen. Kursholder vil veileder hver enkelt deltager .

Vi starter kurset med en teknisk innføring i teknikk, for så å arbeide videre manuelt og direkte på transparent folie. Det vil være mulig å fremstille fotografiske motiver digitalt, ved å skrive ut fra verkstedets Epson –maskin. Etter endt kursperiode vil det være mulig å tilrettelegge for felles gruppe utstilling i Trykkeriets lokaler, så sant deltagerne selv ønsker å stille ut. 
NB! Digitale utskrifter inngår IKKE i kursavgiften. Utskrifter betales direkte til Trykkeriet, 

Vi gjør oppmerksom på at det noen ganger pågår kunstproduksjon i lokalet samtidig. 
  

Kursholder Hedvig Thorkildsen fikk sin MA grad fra KHIB i 2011. Hun har lang erfaring med silketrykk, maleri og tegning. Thorkildsen sin kunst består ofte av fargefulle stillbilder som dirrer mot betrakteren. Hun har blant annet stilt ut på Douro Print Biennal, Bergen Kunsthall, Galleri Salongen, Norske Grafikere og i Bristol. 

Kurset arrangeres på Trykkeriet – senter for samtidsgrafikk, Fjøsangerveien 70 A
Se kart her eller veibeskrivelse i billedvisning her

Transport fra sentrum Buss nr. 60 retning Fjøsanger eller buss 26 avstigning Fjøsangerveien ved Slengesols billakkering, eller buss 1, 20-24 avstigning ved Solheim gravplass. Gå langs kirkegården fram til Slengesols billakkering.

NB! Målgruppen for kurset er mennesker med psykiske helseplager. Melder du deg på kurs innen Kunst, kultur og psykisk helse definerer du deg selv inn i målgruppen. 

Arrangør
: Bergen kommune ved Kunst, kultur og psykisk helse, Bergenhus og Årstad kulturkontor og Trykkeriet – senter for samtidsgrafikk


Les deltageravtalen her

(OBS! Sykdom eller annet fravær av kursholder kan forskyve sluttdato)

Dersom kurset er fullt, kan du registrere deg på venteliste her.


Sted Trykkeriet - Senter for Samtidsgrafikk
Påmeldingsfrist 10.10.2016 14:00
Startdato 27.09.2016 11:00
Sluttdato 01.11.2016 15:00


Påmeldingsfristen har gått ut


Kontaktinformasjon:
Livelin Remme