Tankerom - grafikk-kurs
Oppstart: mandag 7.mars, kl.10-14 (med forbehold om nok påmeldte)

Kurset går over 8 ganger. 
Max. 6 plasser
 

Kursbeskrivelse

Kurset gir en innføring i høytrykksteknikker, som her er trykk fra linoleums- og treplater. Det er lagt opp til å passe for nybegynnere, men kan også passe for dem som har litt erfaring. Vi tar steg for steg for oss prosessen fra å overføre en tegning til trykkplaten, frem til trykking av opplag. I starten av kurset arbeider vi med det sort/hvite uttrykket, deretter i et utvalg av farger. Vi trykker med grafikkpresse, men teknikken er godt egnet til håndtrykk med tanke på videre anvendelse av det du lærer dersom du ikke har tilgang på presse. Vi vil primært arbeide med mindre format (innenfor A4). Kurset gir også et innblikk i hvordan tidligere og nåværende kunstnere anvender teknikken, som en inspirasjon og for å utdype forståelsen av mulighetene teknikken byr på.

Kursavgiften på kr. 800,- er inkludert en materialpakke til kr.400,- og dekker en intro-pakke med linoplater i 2 ulike format, papir og trykksverte. Ekstra plater og papir kan kjøpes direkte fra kursholder i løpet av kurset.


Om kursholder

Elisabeth Rydland Nilssen er utdannet ved Kunst- og designhøgskolen i Bergen (KHiB) i perioden 1990 -96, med hovedfag i grafikk. Hun bor og arbeider i Bergen, og har de siste 10 år hatt sitt atelier i Gamle Bergen. Elisabeth R. Nilssen har lang erfaring innen grafikk (spesielt fargetresnitt/høytrykk), men har de siste 8 år konsentrert sitt arbeid innenfor maleri/objekt og samarbeidet i kunstnerduoen Rød-Rydland. Hun har holdt kurs i bokbinding for Friundervisningen, samt ved skoler både for elever og lærere.

Les mer om kunstneren på hennes hjemmeside: www.ern.noArrangør: Bergen kommune ved Kunst, kultur og psykisk helse, Bergenhus og Årstad kulturkontor.


NB! Målgruppen for kurset er mennesker med psykiske helseplager. Melder du deg på kurs innen Kunst, kultur og psykisk helse definerer du deg selv inn i målgruppen. 

Les deltageravtalen her

(Vær obs på at sykdom eller annet fravær av kursholder kan forskyve sluttdato)


Dersom kurset er fullt, kan du skrive deg på venteliste.

 

Sted Gamle Bergen Museum
Påmeldingsfrist 07.03.2016 09:00
Startdato 07.03.2016 10:00
Sluttdato 09.05.2016 14:00


Påmeldingsfristen har gått ut


Kontaktinformasjon:
Linn Kornerud
mob. 97666632