Kulturseminar på Høstfestivalen Inntrykk og uttrykk

Mandag 27. november kl. 12.00-15.00 i Fana kulturhus  (lunsj fra kl. 11.30)

 

Seminar om å bruke kunst og kreative verktøy til å skape inkludering, mestring og vekst.

SPOR er en forestilling som viser magien som kan oppstå mellom ungdom med ulike funksjonsnedsettelser, ungdom på videregående skole innen idrett, musikk, dans og drama, og musikerne i Kristiansand Symfoniorkester. Forestillingen SPOR ble spilt på Kilden Teater og Konserthus i mars 2017 og satt tydelige spor i både aktørene på scenen og publikummerne.

Normalitetsbegrepet ble utfordret, og i forestillingen så man at etablerte kategorier som "sterk" og "svak", "frisk" og "syk" ble visket ut og nye felles arenaer oppsto. Diagnosene kom i skyggen av kreativitet og mestring i et fyrverkeri av inkluderende fellesskap.

Regissør for SPOR-forestillingen Elisabeth Lindland og faglig ansvarlig for elever med funksjonsnedsettelse på Kristiansand Katedralskole Mette Midling-Jenssen kommer nå til Fana kulturhus for å dele innsikter og praktisk kompetanse fra SPOR-prosjektet. Seminaret byr på både foredrag og praktiske øvelser som gir økt fleksibilitet, utvikler forestillingsevnen og den relasjonelle kompetansen, og som trener mot, mestring og gir økt bevissthet rundt egen kropp og stemme.

Seminaret er rettet mot personer som jobber med kulturtilbud, ansatte i skoleverket, ansatte i helse- og omsorgtjenester, og andre med interesse for inkluderende praksis gjennom kulturaktiviteter.

– Jeg har opplevd en forestilling som berører meg sterkt og jeg leter etter de små ordene å omtale den med. Det er så lett å rope fantastisk. Men dette er noe mye mer og mye viktigere. 

Emil Otto Syvertsen, Anmelder i Fædrelandsvennen (Terningkast 6)


Seminarkontingent:

Ordinær: 250 kr inkludert lunsj

Student: 120 kr inkludert lunsj


Påmeldingsfrist: 20. november (ny frist!)


Arrangør: Bergen kommune ved Enhet for kulturformidling og deltakelse i samarbeid med Norsk kulturskoleråd Hordaland.


Påmelding gjennom Deltager:

Alle felt merket med stjerne (*) må fylles ut. I feltet "Fakturainformasjon" må du oppgi fødselsnummer, organisasjonsnummer eller ressursnummer(Bergen kommune). Faktura sendes til adressen registrert på nummeret som legges inn her, dvs dersom det legges inn fødselsnummer blir faktura sendt til folkeregistrert adresse, ved organisasjonsnummer sendes faktura til adresse registrert i Brønnøysundregisteret, og ved bruk av ressursnummer i Bergen kommune vil det sendes internfaktura. Når påmeldingen er mottatt vil du få tilsendt bekreftelse på e-post. Dersom du ikke mottatt bekreftelse få minutter etter innsending av påmelding, ta kontakt på e-post eller telefon.

Spørsmål vedrørende påmelding kan rettes til Enhet for kulturformidling og deltakelse ved kulturkoordinator Cathrine Akse Nordkvist på telefon 55 56 71 11 eller e-post cathrine.nordkvist@bergen.kommune.no.

Sted Fana kulturhus
Startdato 27.11.2017 11:30
Sluttdato 27.11.2017 15:00


Påmeldingsfristen har gått ut


Kontaktinformasjon:
Cathrine Nordkvist
mob. 55 56 71 11