Malekurs japansk akvarell

MALEKURS i Japansk vannmaling og andre akvarellteknikker
med billedkunstner Aurora Solberg

Oppstart uke 19:  Tirsdag 11. mai 2021 Kl. 13.00 til 16.00  
NB! Med forbehold om nok påmeldte.

Kursavgift kr. 800,- PLUSS materialkostnader.

Varighet: 4 ganger, siste gang tirsdag 1.juni. Max. 5 plasser

Adresse: NB! Bergenhus og Årstad kulturkontor, Strømgaten 1, 2.etg.
(Gamle Kunsthøyskolen)

 
NB! Deltakerne må anskaffe og bekoste materialer selv i forkant av kursstart.

KURSBESKRIVELSE: dette malekurset vil deltagerne få teste og eksperimentere med ulike typer vannfarger. Deltagerne vil lære å lage japansk vannmaling fra bunnen, med japanske og europeiske pigmenter, ulike bindemiddel og vann. Det vil også bli tid til å prøve ferdiglaget maling fra Japan og Europa. Malingen skal testes med et bredt utvalg av pensler på akvarellpapir og japansk washipapir.

Fokuset i kurset vil ikke være på å et ferdig resultat, men på å utvikle kjennskap til og følelse for materialene, og gleden ved å skape.
Første timen vil fokusere på å bli kjent med materialene og lage egen maling.

De neste timene vil kursholder introdusere flere maleriteknikker, og det vil være mye tid til eksperimentering på egenhånd.

Deltagerne må selv skaffe en blokk med akvarellpapir i A3-format. Minimum tre akvarellpensler. Det kan være kalligrafi-pensler eller andre typer akvarellpensler. En av penslene må være en flat pensel, ca 5 cm bred. Du må også ta med deg en maleskjorte (det kan bli litt sølete :-). Det kan kanskje også være lurt med en liten matpakke?

Hobbykjelleren eller Malepaletten har et bredt utvalg deltageren kan velge mellom. Søstrene Grene har også billige pensler. Hvis du har et eget akvarellskrin, ta det gjerne med.


KURSHOLDER Aurora Solberg er billedkunstner og bor og har atelier i Bergen. Hun har en Bachelor i Kunst fra Kunstakademiet i Trondheim, og en Master fra Kunsthøgskolen i Bergen/KMD. Hun har også en Praktisk Pedagogisk utdannelse fra KHiB, og har undervist for bl.a. Vestlandsutstillingen, Den kulturelle skolesekken og Kirkens bymisjon. Hun har hatt flere utstillinger i Norge og i Japan. I 2019 var hun en av kunstnerne i Vestlandsutstillingen.

Aurora har alltid jobbet med maleri, men de siste årene har hun fordypet seg i akvarellmaleriets materialer og teknikker. I 2018 bodde hun i Japan i 6 uker, for å lære om og jobbe med Nihonga, Japansk tradisjonelt maleri. Siden det har hun disse teknikkene og materialene i sine arbeider. 


Målgruppen for kurset er mennesker med psykiske helseplager. Melder du deg på kurs innen Kunst, kultur og psykisk helse definerer du deg selv inn i målgruppen.

Les deltageravtalen her

(Vær obs på at sykdom eller annet fravær av kursholder kan forskyve sluttdato)

Arrangør: Bergen kommune, Kulturetaten, Team aktivitet, Kunst, kultur og psykisk helse.

NB! Når du melder deg på kurset blir du bedt om å oppgi din adresse. Din adresse er kun til intern bruk/statistikk for Bergen kommune.


 

Sted Bergenhus og Årstad kulturkontor, Strømgaten 1 (Gamle kunsthøyskolen)
Påmeldingsfrist 10.05.2021 10:00
Startdato 11.05.2021 13:00
Sluttdato 01.06.2021 16:00


Beklager, påmeldingsfristen har gått ut eller arrangementet er fulltegnet.


Kontaktinformasjon:
KKPHNets Mastercard Visa Vipps Betingelser og bruk | Personvern | Cookies
Påmeldingsnerder siden 2000 © LetsReg 2023 - Deltager AS