Velkommen til markering av VERDENSDAGEN for psykisk helse 2021.

Verdensdagen for psykisk helse har som mål å spre kunnskap og gjøre det lettere å snakke åpent og fordomsfritt om psykisk helse. Det er normalt å slite psykisk i perioder, og halvparten av oss har, eller vil få, psykiske utfordringer i løpet av livet.

Nettopp fordi det angår mange, er det viktig at vi er klar over hva vi kan gjøre for å bygge motstandskraft, men også hvilke verktøy vi har for å møte psykiske utfordringer.

Årets kampanjetema er livet under og etter en pandemi, og skal belyse hvor verdifulle vi er for hverandre, for å forebygge ensomhet og utenforskap.

Vi, Amalie Skrams hus og Kunst, kultur og psykisk helse, velger å markere dagen med å sette søkelys på betydningen av å arbeide skapende, alene, eller i fellesskap med andre.

Amalie Skrams hus er et kreativt hus for mennesker som har erfaring med psykiske helseplager. Huset er til for alle som vil utfolde seg skapende, ha en aktiv hverdag, søke ny inspirasjon og delta i sosialt fellesskap.

I 2021 markerer Amalie Skrams hus 20 års drift. Amalie og Kunst, kultur og psykisk helse har samarbeidet om ulike begivenheter nesten like lenge. Dette arrangementet, i anledning Verdensdagen, er også en markering av 20 års virke og felles fokus på det friske og kreative. Vi etterspør ikke diagnoser eller psykisk sykdom, men interesser og ressurser.

God psykisk helse handler om motstandskraft. Vi ønsker å synligjøre det livsbejaende i det å skrive, tegne, male eller drive med musikk, i samspill med andre med samme interesser. Fellesskap defineres av sosiologiprofessor Aksel Tjora som at det ikke bare er der, men skapes av en handling. Et fellesskap kan være at vi er samlet på musikkfestival, deltar i en skrivegruppe, maler, tegner, former leire, syr eller snekrer, sammen med andre med tilsvarende interesser. 

Pandemien har tatt bort viktige møteplasser og kontaktpunkter som vi før tok for gitt, men det har ikke tatt bort alle. Den har ikke tatt bort verken Amalie Skrams hus eller Kunst, kultur og psykisk helse, vi ser for oss å fokusere på betydningen av vårt virke i enda mange år.


PROGRAM torsdag 7. oktober kl. 13.00-16.00

Arrangementet er gratis. Dørene åpner 11.30, enkel lunsj kan kjøpes i kafeen.
Registering fra 12.15. Dørene stenger kl. 12.50.


Musikalsk innslag

Velkommen ved daglig leder Åse Toskedal. Informasjon om arrangementet.

Eg var så full av livskjensle, foredrag om forfatter Marie Takvam
ved journalist og sønn Magnus Takvam

Beinstrekk

Amalie Skrams hus anno 2001, ved keramiker og første kreative leder på
Amalie Skrams hus Jorunn Ohnstad

Amalie Skrams hus presenterer, visning av nettutstilling ved kreativ leder Eli Veim

Kort pause

Å skrive er å sette ord på noe, og å lage bilder av ord, filmet samtale mellom
skriver i tidsskriftet Kraftverk Helene Larsen og forfatter Olaug Nilssen
Forfatteren vil være til stede

Eventuelle spørsmål fra salen.

Takk for i dag og vel hjem ved daglig leder Åse Toskedal


NB! Kun 70 plasser. Frist for påmelding: Onsdag 6. oktober kl. 12.00

Vi følger gjeldende smittevernregler.

 

Sted Amalie Skrams hus, Domkirkegaten 4
Påmeldingsfrist 06.10.2021 12:00
Startdato 07.10.2021 11:30
Sluttdato 07.10.2021 16:00


Beklager, påmeldingsfristen har gått ut eller arrangementet er fulltegnet.


Kontaktinformasjon:
KKPHLogo Deltager AS